Marjaana Alaviuhkola ny ordförande i Svensk Travsport

Marjaana Alaviuhkola ny ordförande i Svensk Travsport

Marjaana Alaviuhkola har valts till ny ordförande i Svensk Travsports. Hon har arbetat i styrelsen sedan 2010, de senaste åren som vice ordförande och möttes av applåder från fullmäktige. Till vardags är hon vd för Hallands Djursjukhus (se VeterinärMagazinet 2/2018).

– Att bli ordförande för Svensk Travsport ser jag som ett hedersuppdrag, framförallt vid den här tidpunkten när Svensk Travsport står inför stora förändringar de kommande åren, säger Marjaana Alaviuhkola och pekar på gemenskapen och kärleken till hästen och travsporten som sin drivkraft.

– Det handlar nu om att säkra travsportens framtid i decennier framåt och jag är övertygad om att arbetet med att rekrytera hästägare, aktiva och publik sker lokalt på travbanorna, och där Svensk Travsport centralt ska utveckla sin roll som ett serviceorgan till banorna.

Svensk Travsports styrelse bestårnu av Marcus Persson, Hanna Eriksson (ungdomsadjungerad), Mats Norberg, Ingela Claeson (ungdomsadjungerad), Marjaana Alaviuhkola (ordförande), Daniel Schützer, Lina Bertilsson (vice ordförande), Erik Adielsson, Anders Källström.

Hans Ljungkvist och Arendt Cederqvist har lämnat styrelsen.

Foto Anders Andersson