Lunds djursjukhus går till Evidensia

Lunds djursjukhus går till Evidensia

Lunds Djursjukhus kommer ingå i Evidensiafamiljen, skriver Evidensia i ett pressmeddelande. Djursjukhuset startades 1969 och har 20 000 patientbesök om året. Sedan 1991 drivs verksamheten av Karin Nordén (bilden), dotter till grundaren Rudolf ”Rulle” Lundberg.

Karin Nordén om anledningen till beslutet:

– Skälet till att gå med i Evidensia är för att säkra sjukhusets framtid och få en stabil ägare. Vi vill ingå i ett större sammanhang med allt vad det innebär för sjukhusets och personalens utveckling. Men också vara delaktiga i det som händer inom djursjukvården i Sverige och internationellt, förklarar hon.

Sjukhuset har drygt femtio anställda byggdes om för omkring 15 miljoner kronor för bara ett par år sedan, vilket VeterinärMagazinet då skrev om. Extra fokus ligger på specialistkirurgi, rehabilitering och odontologi. Men det handlar inte bara om sjukvård med avancerade kirurgiska ingrepp och utredningar. Hit kan djuren komma för kloklippning, avmaskning, hälsokontroller, vaccinationer, tandsten och allt annat som gör att de håller sig friska och pigga.

– Nu kan vi knyta till oss den tekniska utvecklingen som Evidensia har i form av onlinetjänsten Min Veterinär, webbshop, utvecklade journalsystem, tillgång till supportfunktioner med mera. Det är sådant vi velat ha men varit för små för att klara själva. Nu behöver vi inte sakna det längre, menar Karin.

Sjukhusets medarbetare sägs ha reagerat entusiastiskt på beskedet. Trots förändringarna vill Karin Nordén ändå betona att Lunds Djursjukhus kör på som tidigare. Besökarna ska känna att den familjära, trygga stämningen består, då det är samma personal med samma värderingar som förut.

Källa: Evidensia och VeterinärMagazinet Foto Andreas Hillergren