Nestlé Purina köper in sig i IVC

Nestlé Purina köper in sig i IVC

Nestlé Purina PetCare tillkännager ett partnerskap med Independent Vetcare Group International (IVC-gruppen), där Evidensia ingår. I samband med det förvärvar Nestlé en minoritetspost i IVC. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom partnerskapet kommer Nestlé Purina att stärka sitt samarbete med forskare, veterinärer och djurvårdspersonal, heter det i pressmeddelandet. Nestlé Purina nu fördjupa sin kunskap om sällskapsdjurens och husägarnas behov, och därmed stärka sin förmåga att utveckla innovativa produkter och lösningar som kan möta detta. Affären uppges också att bidra till att bredda Nestlé Purinas expertis inom området med premiumvårdslösningar.

IVC-gruppen kommer å sin sida att få tillgång till Nestlé Purinas expertis inom husdjurs hälsa, djurfoder och vetenskaplig innovation, samt till Nestlé Purinas produktutbud inom veterinärvård.

Affären måste godkännas av berörda myndigheter. Efter genomförandet fortsätter IVC Group att fungera som ett självständigt företag.

Källa: Nestlé Purina

VeterinärMagazinet har tidigare berättat om att en minoritetsandel i IVC köpts upp av svenska Sjätte AP-fonden och Alecta.