Digital veterinärvård även för lantbrukets djur

Digital veterinärvård även för lantbrukets djur

Ett nytt samarbete mellan FirstVet och Gård & Djurhälsan innebär att ägare av lantbruksdjur nu kan få veterinär konsultation via videosamtal. Målet är att på ett effektivt sätt tillgängliggöra veterinär rådgivning till fler i en tid då bristen på specialkompetens blir allt tydligare, säger de i ett gemensamt pressmeddelande.

Tjänsten bemannas av veterinärer med kunskap inom gris, nöt och får från Gård & Djurhälsan, en organisation för veterinär rådgivning inom dessa djurslag i Sverige.

–Videosamtal för fler djurslag har varit efterfrågat länge, så vi är glada att nu kunna erbjuda tjänsten även för lantbruksdjuren. Gård & Djurhälsans veterinärer kompletterar FirstVets stora bredd och kunskap om olika djurslag, och vi är stolta över samarbetet med en seriös och kunnig aktör, säger Ida Rappestad Ellebæk, veterinär hos FirstVet.

Satsningen kommer i en tid med stort fokus bristen på veterinärer , inte minst inom vård av lantbrukets djur. Möte med veterinär via videosamtal innebär möjlighet att på distans göra enklare medicinska bedömningar, och djurägaren får råd om egenvård, samt vid behov hänvisning till fysiskt gårdsbesök eller Gård & Djurhälsans rådgivningsprogram.
–Vi ser positivt på och stor potential i vårt nya digitala samarbete med FirstVet. Nu kan vi exempelvis också ge snabb veterinär rådgivning till kunder som tidigare varit geografiskt långt bort samt på ett hållbart sätt även nå lantbruk med bara ett fåtal djur. Att förbättra vår digitala närvaro är även ett viktigt komplement för befintliga kunder inom vår nuvarande rådgivning hos Gård & Djurhälsan, säger Kees de Jong, VD på Gård & Djurhälsan.
Källa: FirstVet och Gård & Djurhälsan Foto: Lennart Andersson/MostPhotos