Patricio Rivera köper Vettris i Västerås

Patricio Rivera köper Vettris i Västerås

1 oktober tar Patricio Rivera över Vettriskliniken i Västerås. Därmed expanderar han – i dag är han huvudägare för Vettriskliniken i Sundsvall, som han säger ”går som på räls”.

För några år sedan flyttade Patricio Rivera från Mälardalen till Norrland – och fastnade för livet på landet och för franchise som företagarform. Han har fortsatt med sitt stora intresse onkologi och får cancerpatienter från ett stort område.

Trots hård konkurrens om patienterna i Sundsvall, där det finns djursjukhus och veterinärkliniker som lockar djurägarna, har Patricio Rivera inte haft svårt att få genomslag med sin lilla klinik. Nyckeln till framgång stavas hög kompetens och god service.

Förutsättningen för det är att skapa en god arbetsmiljö, så att personalen trivs, menar han.

– Medarbetarna ska känna sig sedda och hörda och ha chans att påverka, få vara med och skapa en inspirerande arbetsplats, säger Patricio.

Synen på medarbetarna och arbetsmiljön, den goda servicen till djurägarna, den egna kompetensen i onkologi och möjligheten att själv bestämma över schema, rutiner, priser har lett till att Vettris i Sundsvall går ”kanonbra” enligt Patricio Rivera. Så när Helene Löfberg, service business manager på Arken Zoo, ringde och frågade om han var intresserad att köpa kliniken i Västerås, svarade han ja.

Snabbt hittade han en driven och erfaren klinikchef som delar hans värderingar: Rebecka Brammeby, som har drivit den egna Solsidans djurklinik i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

– Jag kommer så klart att vara i Västerås då och då, men det blir Rebecka som driver den. Konkurrensen i Västerås är hård, liksom här i Sundsvall, men jag är tror på att min modell fungerar, säger han.

Nu söker Patricio Rivera fler veterinärer och djursjukskötare till kliniken i Västerås. Trots bristen på yrkesfolk tror han inte det blir svårt.

– Jag är övertygad om att vi kan skapa en trivsam arbetsplats, säger han.

Text: Ingrid Kindahl Foto Carina Vallin

Läs en längre intervju med Patricio Rivera i kommande nummer av VeterinärMagazinet.