Ovanligt karriärkliv

Ovanligt karriärkliv

Tomas Bolin tog förra året klivet från civilingenjör inom industriell ekonomi till klinikchef på Evidensias Smådjursklinik i Jönköping.

Hur känns det?

– Spännande. Många är förvånade. Jag sökte tjänsten för att den är så annorlunda mot allt jag gjort innan. Tidigare har jag jobbat på stora bolag, Fagerhult och Volvo Lastvagnar. När jag såg annonsen om det här jobbet, började jag fundera över vad jag kunde göra av det. Det skulle byggas nya lokaler och verksamheten skulle utökas. Det var tanken på utveckling som lockade. Att driva förändringar är ju det jag gillar.

Det som överraskat honom mest i den för honom nya branschen är den omtanke som människor inom djursjukvården visar mot varandra. Tomas Bolin tycker att nuvarande arbetskamrater inte är individualister på samma sätt som hans tidigare, som mest bestod av män. Det är mindre vassa armbågar här.

Läs hela intervjun med Tomas Bolin i VeterinärMagazinet nr 3 som utkommer v 21.