Agria öppnar i Tyskland

Agria öppnar i Tyskland

Hösten 2021 startar Agria Djurförsäkring verksamhet på den tyska marknaden med kontor i Nordrhein-Westfalen. Tyske Peter Bornschein är nyrekryterad landschef med uppdrag att etablera Agria Tierversicherung, skriver Agria i ett pressmeddelande.

Det var kombinationen av många hundar och katter samt en låg försäkringsgrad bidrog till beslutet att etablera Agria i Tyskland. I dag ligger försäkringsgraden runt 5 procent, samtidigt som det finns runt 10 miljoner hundar och 14,7 miljoner katter.

Peter Bornschein lyfter fram Agrias affärsmodell som vägen till framgång. Det handlar om samarbeten med djurrättsorganisationer och andra partner. Dörröppnaren till uppfödare och valpköpare är den tyska kennelklubben, Verband für das Deutsche Hundewesen (VDH), som Agria har nyligen skrivit ett långsiktigt samarbetsavtal med.

En utmaning är att öka förståelsen för djurförsäkringar bland djurägare och därmed öka försäkringsgraden.

–Sedan tidigare utlandsetableringar vet vi att försäkringsgraden brukar öka successivt efter vår entré på en ny marknad. Det kommer vi självklart att sträva efter även i Tyskland, bland annat genom att öka djurägares förståelse för vikten av att försäkra sina husdjur, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

Den tyska verksamheten blir filial till Agria Djurförsäkring. Agria har funnits i Sverige sedan 1890 och ser i dag en mogen marknad med en marknadsandel på runt 60 procent, vilket ger begränsade möjligheter till tillväxt. I dagsläget finns Agria i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Norge samt Storbritannien.

Källa: Agria