Emma Hartman blir produktchef för Strangvac

Djurhälsokoncernen Intervacc rekryterar Emma Hartman till jobbet som global produktchef för det kommande vaccinet Strangvac. Det förväntas ge helt nya möjligheter att bekämpa hästsjukdomen kvarka. Emma Hartman är utbildad veterinär och kommer senast från MSD Animal Health där hon varit nordisk produktchef för läkemedel riktade till häst och nötkreatur.

– ­Emma har ett stort kunnande inom vaccin och djurhälsa och har  tidigare bland annat arbetat med ett av de ledande hästinfluensavaccinerna. Hon har ett passionerat intresse för hästars välmående och det ska bli otroligt roligt att få arbeta tillsammans med Emma och med lanseringen av Strangvac, säger Andreas Andersson, vd för Intervacc.

Intervacc utvecklar vaccin för djur och har tidigare under året lämnat in en ansökan om marknadsföringstillstånd för sitt nya kvarka-vaccin Strangvac till den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Kvarka är i dag den vanligaste infektionssjukdomen hos hästar. Den ger stora ekonomiska konsekvenser för hästföretag och orsakar stort lidande för hästar.

– Jag ser fram emot att jobba med den nya generationens vaccin med rekombinanta proteiner som kommer till nytta för hästägare och hästar världen över, säger Emma Hartman.

Källa: Intervacc

  Share: