SVA lanserar digital tjänst för avelsfjäderfä

SVA lanserar digital tjänst för avelsfjäderfä

Mindre administration, snabbare provsvar och tydligare överblick – det är några av målen när SVA lanserar sin nya digitala tjänst. Först ut att få tillgång till tjänsten är uppfödare av avelsfjäderfä.

Flera gårdar har redan anslutit sig och från och med årsskiftet 2021 kommer den nya tjänsten att helt ersätta dagens hantering av remisser och provsvar. Dessutom håller tjänsten koll på gårdar, flockar och provtagningsplaner, och meddelar när det är dags för exempelvis vaccinationskontroll, karantänskontroll, och provtagning för ESBL eller det obligatoriska övervakningsprogrammet Hönshälsan.

–Tjänsten för avelsfjäderfä är den första helhetslösningen för digital analyshantering vid SVA och vårt mål i framtiden är att så många av våra kunder som möjligt ska kunna ta del av våra digitala lösningar, berättar Viktor Ahlberg, veterinär och en av projektledarna.

Med denna tjänst hoppas SVA att beställningen av analyser för avelsfjäderfäkunder blir enklare och ger en bättre överblick över både kommande och genomförda provtagningar.

Kontakta sva@sva.se om du vill veta mer om deras arbete med digitala tjänster för diagnostik.

Här kan du läsa mer om hönshälsokontrollprogrammet.

Källa: SVA Foto: iStock