Kees de Jong blir ny vd för SKK

Kees de Jong blir ny vd för SKK

Kees de Jong tillträder som ny vd för SKK. Han kommer närmast från Gård & Djurhälsan där han varit vd de senaste fem åren, och ersätter Ulf Uddman som lämnar sin tjänst under sommaren 2021 för att gå i pension.

Kees har en utbildning som agronom med ekonomiinriktning och har också arbetat inom Hästnäringens Nationella Stiftelse med olika uppdrag såsom affärsområdeschef, vd-uppdrag för riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången, samt affärsutvecklare.

– Det är alltid en utmaning att hitta en ersättare till en vd som verkat så länge som i vår organisation. Efter en gedigen sökprocess har vi i Kees hittat en erfaren ledare som också haft sin huvudsakliga hemvist i olika djurmiljöer. Det ska bli spännande att få samarbeta med Kees, säger SKK:s ordförande Pekka Olson.

– Jag har genom åren haft förmånen att arbeta i olika organisationer där passionen för djur är centralt. Eftersom jag är en genuin djurvän och sann hundmänniska så ser jag mycket fram emot tjänsten som vd för SKK, en organisation som verkligen andas passion för sitt uppdrag. Jag har just nu ingen egen hund, men har så klart tidigare haft ett flertal ”Kees-hounds.”

Kees de Jong kommer att tillträda tjänsten den 1 augusti 2021.

Källa: SKK