Barbara Köchli nominerad till Årets Veterinär 2021

Barbara Köchli nominerad till Årets Veterinär 2021

Årets första nominering till Årets Veterinär gäller veterinären Barbara Köchli, med både schweizisk och svensk legitimation.

Motiveringen lyder:

Jag skulle vilja utnämna min kollega Barbara Köchli till årets veterinär. Hon är inte bara en fantastisk kollega som stöttar och alltid lyssnar, hon är även aktiv på sin fritid i Kollegiala nätverket som stöttar andra kollegor i alla möjliga frågor som berör den psykosociala delen av vårt yrke. Nätverket har under en längre tid bestått av bara Barbara, men hon har nyligen lyckats rekrytera flera andra kollegor.

Med Barbara kan man diskutera vad som helst och få hjälp med allt från kluriga veterinärmedicinska fall till stress/arbetsmiljön på jobbet. Hon är även duktig på att undervisa och hålla i kurser, både till djurägare men även till andra yrksekategorier, bland annat humansjukvården. Hon håller, tillsammans med en psykiatriker, bland annat kurser i hur man på bästa sätt kan bemöta människor i vården med olika neuropsykiatriska diagnoser.

Barbara besitter stor kunskap inom olika områden, bland annat exotiska djur. Att hennes modersmål från början inte var svenska, gör hennes arbete bara ännu mer imponerande. Visst nämnde jag att hon även är omåttligt populär bland djurägare?

Länk till Kollegiala nätverket här