Anicura erbjuder kostnadsfria veterinärbesök för alla via app

Anicura erbjuder kostnadsfria veterinärbesök för alla via app

För att underlätta för djurägare och deras djur samt som del i att minska trycket på landets djursjukhus erbjuder Anicura nu kostnadsfria veterinärbesök för alla via Anicura-appen, oavsett om djuret är försäkrat eller inte.

– Behovet av djursjukvård ökar kraftigt och våra lokala kliniker har ett högt tryck på sig. För att öka tillgängligheten för djurägare öppnar vi nu upp appen för kostnadsfria veterinärbesök. Anicuras digitala tjänster har tagits emot väl och gett oss möjlighet att erbjuda vård och hjälp till fler djur och djurägare. För de djur som behöver vård på klinik ger den digitala kontakten en möjlighet att hjälpa till rätt vård och till det djursjukhus som har kapacitet. Appen blir därmed ett viktigt verktyg som avlastar djursjukvården då vi kan vara mer säkra på att de som blir hänvisade till djursjukhusen är de med störst behov. Det gynnar oss alla, säger Karolina Montgomerie, Sverigechef för Anicura, i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på digitala veterinärbesök växer stadigt. Enligt siffror från Svenska Kennelklubben ökade antalet registreringar av hundar i Sverige med 11 procent under 2020. Det innebär att det idag finns fler än 2 miljoner hundar och katter i svenska hem. Med allt fler husdjur i Sverige blir belastningen på landets veterinärer allt större och det kan vara svårt att veta när ens husdjur behöver vård, oavsett om man är en erfaren hundägare eller nybliven kattägare.

– Det blir allt mer naturligt att börja och avsluta sin kontakt med veterinärer digitalt. Det går lätt att få reda på om ett besök på ett djursjukhus är nödvändigt eller göra uppföljning av ett tidigare besök. De digitala besöken innebär även en större flexibilitet för både veterinärer och djurägare, som kan nå varandra oavsett var i landet de befinner sig. Veterinärer får dessutom en god översikt och kan hjälpa till med allt från egenvård i hemmet till direktbokning eller remiss till djursjukhuset, säger Sofia Landström, Group Manager AniCura Online, i pressmeddelandet.

Från och med idag blir veterinärbesöken i Anicuras app kostnadsfria. Det krävs ingen tidsbokning och appen erbjuder konsultation via chatt, röst- eller videosamtal mellan kl. 07-22 varje dag.

Källa: Anicura Foto: Jonatan Fernström