Jens Stetter nominerad till Årets Veterinär 2021

Jens Stetter nominerad till Årets Veterinär 2021

Jens Stetter läste till veterinär i Danmark och tog sin examen vid Köpenhamns Universitet 2009. Han arbetar nu på Anicura Läckeby djursjukhus och har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. 2021 blev han även specialist i kirurgi. Jens Stetter är ansvarig för operationsavdelningen vid sjukhuset.

Motiveringen lyder:

Jag nominerar Jens Stetter (leg vet, specialist i Hundens och Kattens sjukdomar och specialist i kirurgi 2021) till Årets Veterinär 2021. Jens är en väldigt kompetent och driven veterinär, som arbetat hos oss inom AniCura Kalmarsund under en längre tid nu. Han tog examen från Köpenhamns Universitet 2010 och har sedan jobbat hårt både här på AniCura Läckeby Djursjukhus som avdelningsansvarig på operation samtidigt som han 2015 blev specialist i Hundens och Kattens sjukdomar. Redan året därpå startade han nästa utbildningssteg och kan numera titulera sig specialist inom kirurgi. Det är en förhållandevis ny utbildning i Sverige och med de tre som blev examinerade i år är det nu totalt bara fem som har tagit sig igenom denna omfattande utbildning och fått sin examen. En stor bedrift och inspiration för andra veterinärer!

Förutom att Jens är oerhört kunnig, vilket i sig är en stor inspiration för alla hans kollegor så delar han gärna med sig av sin kunskap, kommer hela tiden med förbättringsförslag både för avdelningen och för djursjukhuset i stort. Han har ett helhetstänk som är guld värt! Det i kombination med att han alltid ställer upp när det gäller och hittar smarta lösningar gör honom verkligen till en värdig vinnare av detta pris. Jens är också mycket omtyckt av både patienter, djurägare och medarbetare så det är med stor glädje jag nominerar honom.