Alexander Then nominerad till Årets Veterinär 2021

Alexander Then nominerad till Årets Veterinär 2021

Alexander Then tog veterinärexamen i Warszawa 2015, och har sedan arbetat på Specialistdjursjukhuset i Helsingborg, Valla i Linköping och nu på Blå Stjärnan i Göteborg. Hans intresse för bilddiagnostik och bildtekniska hjälpmedel ligger honom varmt om hjärtat och han har bland annat genomgått en humanmedicinsk bilddiagnostikutbildning på masternivå inom magnetresonanstomografi (MR), datortomografi (CT), ultraljudsdiagnostik och nuklearmedicin. För närvarande genomgår han utbildning till 3D-printingspecialist

Nomineringen lyder:

Genom att entusiastiskt sammankoppla veterinärvårdens medicinteknik och modern 3D teknik har Alexander utformat ett säkrare sätt att bedriva svåra operationer. Denna teknik kan användas av alla över hela Sverige genom samarbete med Alexander.
3D tekniken kan även användas i utbildningssyfte för att hjälpa kollegor att utveckla sin kompetens och praktiska teknik exempelvis genom 3D-printade luftvägar där nya kollegor får lära sig att manövrera endoskop, men också för hjälp vid planering av svåra operationer.
Alexander är extremt mån om sina patienter och mycket uppskattad av djurägarna , likväl som av kollegor. Han har en bred kunskapsbas och den vård Alexander bedriver är av hög klass. Som kollega är jag väldigt glad att få jobba med en sådan duktig och engagerad veterinär.