Anna Rave Vestberg nominerad till Årets Veterinär 2021

Anna Rave Vestberg nominerad till Årets Veterinär 2021

Anna Rave Vestberg tog sin veterinärexamen 2006 och är chefsveterinär på Anicura Djursjukhuset Bagarmossen. Hon har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar samt är steg 2-specialist i kardiologi.

Nomineringen lyder (något kortad):

Under våren då vi insåg att akutdjursjukvården var och skulle ligga under en högre press än normalt och vi fick information om att flertalet djursjukhus var tvungna att stänga ner delar av sina verksamheter var det Anna som var den tongivande rösten hos oss. Vi skulle göra allt i vår makt för att upprätthålla djurskyddet i regionen! För Anna var det en självklarhet att sätta djuren och djurskyddet främst, det var aldrig ett alternativ att inte hålla öppet. Utöver djurskyddet var Anna noga med att vi inte skulle behöva göra avkall på arbetsmiljön för att värna personalens hälsa och välmående. Att Annas hjärta sitter på rätt ställe och att det klappar lite extra för djuren är ett som är säkert, och jag kan definitivt säga att det var mycket tack vare Anna som sommarens djurskydd, i vår del av landet, säkrades upp!

Anna som person och hennes värderingar är ett föredöme för alla som jobbar i hennes närhet. Hon är prestigelös och varm och ställer alltid upp för alla sina kollegor när de behöver hjälp. Hon lyfter gärna fram sina kollegor så att de får ta plats och skina, utan att själv ha behov av att stå i rampljuset. I sin roll som chefsveterinär är hon alltid lösningsorienterad för att på bästa sätt kunna hjälpa djur, djurägare och kollegor.

För mig har Anna alltid varit en förebild – både i sin veterinärmedicinska kunskap och som mentor och kollega. Anna låter alltid sin etiska kompass vägleda henne, både i det dagliga arbetet såväl som i större verksamhetsfrågor. Jag och AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen är oerhört stolta och glada över att vi har ynnesten att ha henne hos oss som kollega, kardiolog och chefsveterinär. Anna, du är unik!