WSAVA har fått ny vd

WSAVA har fått ny vd

Richard (Rich) Casey, MBA, har utnämnts till ny vd för WSAVA (World Small Animal Veterinary Association). I uppdraget ingår att fortsatt skapa global gemenskap i veterinärkåren och att belysa och ta upp frågor som påverkar kåren runt om i världen.

Rich Casey kommer närmast från den brittiska veterinärorganisationen Blue Cross där han arbetade med program för förändringsledning, med goda resultat såväl inom kliniskt arbete som inom teamkänsla och ökad affärsmässighet. Han är även Senior Vice President för Veterinary Management Group, som representerar personer i ledande befattningar inom veterinäryrket i Storbritannien. Tidigare arbetade han inom den brittiska veterinärorganisationen PDSA.

WSAVA representerar mer än 200 000 veterinärer genom sina 115 medlemsföreningar och arbetar för att stödja veterinärkåren globalt. I kärnverksamheten ingår utveckling av WSAVA:s globala riktlinjer inom veterinärmedicinska nyckelområden som smärtlindring, nutrition och vaccination. Utöver detta arbetar WSAVA även med lobbyverksamhet i viktiga frågor som påverkar vård av sällskapsdjur över hela världen. Nyligen lanserades nya kommittéer inom områdena onkologi och reproduktionskontroll. Organisationen driver också en kampanj för att minska ojämlikheterna när det gäller tillgång till grundläggande veterinärmedicinska läkemedel, något som många veterinärer upplever i flera regioner i världen.

Källa och foto: WSAVA