Evelina Ögren ny chef för Evidensia Sverige

Evelina Ögren ny chef för Evidensia Sverige

Evelina Ögren blir ny landschef för Evidensia Sverige. Hon efterträder Johan Wiklund som blir Norden-chef för IVC Evidensia.

Evelina Ögren har arbetat inom Evidensia sedan 2016 som affärsområdeschef där hon ansvarat för 20 djurkliniker och djursjukhus i Mälardalen, Närke, Värmland, delar av Stockholm samt Östergötland. Under en period omfattade hennes område också de nordligaste klinikerna. Utöver detta ingår Evelina i Evidensia Sveriges ledningsgrupp.

Tillträdesdatum för den nya tjänsten blir 1 september. Innan dess ska hon planera för hösten och nästa år samt rekrytera en efterträdare som affärsområdeschef. Sedan är det fullt fokus framåt som landschef och hennes ambitioner där som gäller:

– Vår resa under de år som jag jobbat här är fantastisk och vi är ett helt annat företag på många sätt. Samtidigt har Evidensia bibehållit kärnan med djursjukvård i världsklass och engagerade medarbetare. Min ambition är att vi ska fortsätta så och inte göra några drastiska förändringar. Men fortfarande tror jag att det finns saker som vi kan ändra och som gör det ännu lättare och roligare att jobba här, plus förstås ännu bättre för djurägarna som besöker oss.

Som ny på sin post kommer Evelina att resa runt för att etablera kontakt inom de områden där hon tidigare inte varit, vilket framför allt är de södra och östra delarna av Sverige. Hennes mål är att Evidensia ska ha sina ”lokala världsmästare” som hon kallar djurklinikerna och -sjukhusen, samt att Evidensia centralt ska stötta alla medarbetare och chefer i största möjliga mån.

Evelina Ögren är utbildad civilingenjör. Efter studierna har hon arbetat på stora industriföretag, bland annat Skanska, Electrolux och Ericsson. Därefter arbetade hon i fem år på Swedbank med strategiska projekt för koncernledningen och som kontorschef för ett bankkontor. Sedan 2016 har Evelina Ögren varit affärsområdeschef på Evidensia Sverige samt medlem i den svenska ledningsgruppen.

Källa: Evidensia