Maria Källberg nominerad till Årets Veterinär

Maria Källberg nominerad till Årets Veterinär

Maria Källberg har lång erfarenhet av utredning och behandling av ögonsjukdomar hos alla djurslag och är en av Nordens mest välmeriterade ögonveterinärer. Hon har bland annat genomgått en amerikansk ögonspecialistutbildning vid University of Florida där hon också 2003 disputerade på ämnet ”Reglering av blodflödet vid glaukom hos hund”. Maria är bland annat DipECVO, DipACVO samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Nomineringen lyder:
Maria Källberg är en utomordentlig veterinär med över fyrtio års erfarenhet och en stark passion för att hjälpa våra fyrbenta vänner. Hennes specialisering inom ögonproblematik och imponerande meritlista av examina som inkluderar den svenska, amerikanska och europeiska ögonspecialisttiteln gör henne till en sann auktoritet inom området.

Det som särskiljer Maria är inte bara hennes expertis, utan även hennes engagemang för djurs välmående. Hon har rest runt i hela Sverige för att hjälpa djurägare och deras husdjur.

Maria Källberg är även en förebild och mentor, och hon har utbildat och inspirerat nästa generation av ögonspecialister. Hennes arbete inom olika utbildningsgrupper och kommittéer har bidragit till att höja kunskapsnivån och vården av ögonsjukdomar.

Vi är stolta över att ha henne i vårt team på Lapplands Djurklinik och hoppas innerligt att hon får den erkänsla hon förtjänar genom att utnämnas till Årets Veterinär.