Juryn sammanträder om Årets Veterinär 2023

Juryn sammanträder om Årets Veterinär 2023

Dagen då Årets Veterinär 2023 ska avslöjas närmar sig. I går sammanträdde juryn.

I år har rekordmånga nomineringar kommit in – 38 personer har nominerat totalt 30 kolleger. Som vanligt är nomineringarna väl underbyggda och kandidaterna är tungt meriterade, ytterst välutbildade, glada att dela med sig av sin kunskap, avhållna chefer och nytänkande både vad gäller yrket och ledarskapet. Kort sagt – juryns uppdrag är supersvårt!

Men målet är att juryn ska vara enig. Inom kort presenteras fyra finalister, och den 10 november får du veta vem som får priset.

I årets jury ingår, förutom VeterinärMagazinets chefredaktör Ingrid Kindahl, Torkel Ekman, nestor inom ko- och hästmedicin, chefen för Väsby Djursjukhus Marie Jury samt Bert Jan Reetzigt, sakkunnig inom internmedicin och intensivvård för hela Evidensia. På bilden syns juryn jobba. Bert Jan Reezigt deltog via länk på skärmen.

Samtliga nominerade presenteras i nästa nummer av VeterinärMagazinet (nr 6).

Foto: Mikaela Wollin