Lisa Friling nominerad till Årets Veterinär

Lisa Friling nominerad till Årets Veterinär

Lisa Friling är utbildad i Uppsala (examen 2004). Hon har jobbat på Skara djursjukhus, Regiondjursjukhuset i Helsingborg, Regiondjursjukhuset Bagarmossen, UDS, djursjukhuset Albano och nu på Södra djursjukhuset. Hon är steg-1 specialist och steg-2 specialist i bilddiagnostik och europeisk specialist (Dip ECVDI).

Nomineringen lyder:
Lisa är särskilt framstående i sitt område som bilddiagnostiker Hon är känd för många genom sina oberoende kurser inom bilddiagnostik på smådjur och sitt outtröttliga driv. Hon sprider positiv energi och hon jobbar aktivt för en bättre arbetsmiljö för personer som tar röntgenbilder och delar generöst med sig av sin kunskap till oss veterinärer. Med stor nyfikenhet jobbar Lisa ständigt med att optimera och utveckla undersökningsmetoder – allt för patientens bästa.

Lisa tänker utanför boxen och är en inspirerande innovatör och grundare till den handfria röntgentekniken, där hon förespråkar att de som tar röntgenbilder inte håller i djuret under bildtagningen. Lisa har lagt många timmar på utvecklandet av tekniken och framtagandet av produkter för att underlätta bildtagningen. Genom att föra en diskussion med intresseorganisationer och arbetsgivare möjliggör hon för röntgenpersonal att jobba strålsäkert. För detta arbete är hon en självklar kandidat till årets veterinär 2023.

Foto: Stefan Tell