Sofia Müller nominerad till Årets Veterinär

Sofia Müller nominerad till Årets Veterinär

Sofia Müller är veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, entreprenör och grundare av Roslagens Djurklinik i Norrtälje. Bland annat har hon även startat Veterinärbåten som under flera år patrullerade Norrtälje skärgård. Hon är också medgrundare till det nya djurförsäkringsbolaget, Petson.

Nomineringen lyder:
Det är med stor glädje som jag nominerar Sofia Müller till utmärkelsen Årets Veterinär 2023. Sofia är en fantastisk veterinär som har dedikerat sitt liv åt att göra skillnad för djur och deras ägare på många olika sätt. Hennes resa inom veterinärmedicinen har varit inspirerande och mångfacetterad. Hon är en inspirerande ledare och en förespråkare för djurens välbefinnande.

Sofia besitter en stor erfarenhet inom såväl kirurgi som akutsjukvård och har många arbetade nätter i bagaget. Men det är inte bara hennes rent veterinärmedicinska kompetens som gör intryck, det är hennes förmåga att kommunicera med djurägare i tider av stress, sorg, affekt och oro som verkligen imponerar. Hon inser vikten av en bra och tydlig kommunikation med patienternas hussar och mattar, som i så många fall är avgörande för kundens upplevelse av hur bra vården är. Sofia är också en fantastisk kollega, alltid hjälpsam och villig att lära och stötta sina kollegor.

Sofia har utöver klinikarbetet varit en ledande kraft inom den digitala veterinärvården genom sitt arbete på en av de större apparna för digital rådgivning, där hon bidragit tillökad tillgänglighet för veterinärvård. Under hennes tid som klinikchef i appen har antalet besök ökat dramatiskt och tusentals djurägare har fått råd och hjälp.

I en tid med hög inflation och med skenande ränteläge, dyra bensin- och energikostnader, och där det kan tyckas vara en allt större lyx att äga ett djur, fortsätter Sofia att driva innovation och förbättring inom djurvårdssektorn som en av medgrundarna till ett nytt djurförsäkringsbolag, Petson. Tillsammans med en handfull andra personer med lång erfarenhet inom den svenska djursjukvården är Sofias vision att skapa en helhetslösning för djurägare avseende såväl försäkring som foder. Sofia drivs av utveckling och att ha möjlighet att göra skillnad på individnivå. Hennes engagemang för att erbjuda skräddarsydda helhetslösningar för djurägare visar på hennes strävan att göra djurens liv än bättre.

Sofias passion för att göra skillnad i djurs liv, i kombination med hennes entreprenörsanda och fina karriär inom veterinärmedicinen, gör henne till en värdig kandidat för utmärkelsen Årets Veterinär 2023.