Storbritannien stänger dörren för många utländska veterinärer

Storbritannien är på väg att minska rekryteringen av utländska veterinärer. En ny lag som gäller från 4 april stänger dörren för många. Det skriver Vet Times.

Möjligheten att rekrytera utländska veterinärer till den brittiska djursjukvårdsbranschen kommer att kraftigt begränsas till följd av de nya invandringsreglerna, varnar arbetsmarknadsjurister.

Julie Moktadir, partner på advokatfirman Stone King och chef för dess invandringsavdelning, pekar på att den nya brittiska invandringsplanen kommer att lägga ytterligare press på veterinärföretag som redan kämpar med att fylla vakanser. Det  nya lönekravet på veterinärer, som innebär en påtvingad lönehöjning med 48 procent (från en lön på 26 200 brittiska pund per år till 38 700 pund) som träder i kraft den 4 april, kommer oundvikligen att utesluta vissa utländska veterinärer från att rekryteras till brittiska kliniker.

På frågan hur kliniker som står i begrepp att rekrytera bör göra, svarar hon att de helt enkelt skyndar på slutförandet av dessa anställningsförhandlingar.

Källa: Vet Times