Ny säsong av Distriktsveterinärernas podd startar

Ny säsong av Distriktsveterinärernas podd startar

Nu kommer en ny säsong av Distriktsveterinärernas podcast ’Uppdrag Veterinär’. Den kommer bland annat att ge lyssnarna en djupare insikt i katternas värld och deras hälso- och sjukvårdsbehov.

Podcasten ’Uppdrag Veterinär’ har snabbt blivit en favorit bland såväl veterinärer som veterinärstudenter och djurägare. Samtidigt som den erbjuder en unik inblick i veterinärens vardag, ger den också lyssnarna möjlighet att lära sig mer om djur.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera ytterligare en ny säsong till våra lyssnare, säger Robert ter Horst, biträdande chef hos Distriktsveterinärerna. Även om vi i huvudsak riktar innehållet till personal inom djurens hälso- och sjukvård, så vill vi också ge alla som är intresserande en inblick i vår vardag.

Han hoppas därför på att just denna säsong blir särskilt värdefull för alla som  funderar på att plugga till djursjukskötare eller veterinär.

2024 handlar förstås inte bara om katter, utan ger även inblick i alla de olika djur och djurslag samt den geografi som Distriktsveterinärerna arbetar i. Allt ifrån vardagen på hästkliniken till jakthundar eller hur det är att arbeta i en fiskbesättning. Under året kommer Distriktsveterinärerna i flera avsnitt ge lyssnaren en inblick i Distriktsveterinärens arbete.

I det första avsnittet i år träffar lyssnarna bland andra Amelia, en distriktsveterinär i Östhammar. Genom hela säsongen bjuds fler experter och gäster in för att ge lyssnarna en ännu djupare förståelse för ämnet.

– Har du tips på ämnen, får man gärna höra av sig till oss på Distriktsveterinärernas marknadsavdelning, säger Sofia Rönneke, marknadskoordinator hos Distriktsveterinärerna

Podcasten finns tillgänglig på alla stora podcastplattformar.

Källa och foto: Distriktsveterinärerna