Nya hedersdoktorer hos SLU

Nya hedersdoktorer hos SLU Veterinär Delia Grace Randolp är en av de sex hedersdoktorerna som SLU meddelat. Foto: ILRI/Dinish

Fyra av de sex personer som  har utsetts till hedersdoktorer vid Sveriges lantbruksuniversitet i år är verksamma i Sverige: VD Kenneth Alness, Knivsta; företagsledare Antonia Ax:son Johnson, Upplands Väsby; biolog Mats Karström, Vuollerim och agronom Hans Lindberg, Bollnäs. De övriga är professorna Tom Hobbs och Delia Grace Randolph, som är verksamma i USA respektive Storbritannien och Kenya.

Årets hedersdoktorer uppmärksammas för insatser inom bland annat naturskydd, livsmedelssäkerhet, framtidens mat, miljövänligt växtskydd, viltförvaltning och jordbruksrådgivning.

Veterinär Delia Grace Randolp är en av de sex hedersdoktorerna som SLU meddelat. Foto: ILRI/Dinish

Veterinär och professor för livsmedelssäkerhet

Veterinär Delia Grace Randolph är professor i system för livsmedelssäkerhet vid University of Greenwich i Storbritannien och har under många år arbetat vid International Livestock Research Institute i Kenya. Hennes forskning är inriktad på informella marknader i Afrika och Asien, och hon har gjort omfattande insatser för att minska förekomsten av smittämnen och toxiner i framförallt animaliska livsmedel. Hon har ett gediget nätverk både inom akademin och FN-systemet och medverkar i internationellt arbete för att förbättra regelverk och beslutsunderlag för trygg livsmedelsförsörjning och förbättrad livsmedelssäkerhet och nutrition. Hennes expertkunskaper inom forskningsområdet ”one health”, om kopplingarna mellan djurhälsa, humanhälsa och ekosystemhälsa, har varit och är en viktig tillgång för flera forskare vid SLU.

Läs mer om övriga här:

Källa: SLU