Nya internationella specialister inom grishälsa från Gård och Djurhälsan

Nya internationella specialister inom grishälsa från Gård och Djurhälsan Veterinärerna Kaisa Ryytty Sylvén, Johanna Fjelkner och Axel Sannö är numera EBVS® European Veterinary Specialist in Porcine Health Management, Diplomates i ECPHM (European College of Porcine Health Management. Bild: Gård och Djurhälsan.

Veterinärer Kaisa Ryytty Sylvén, Johanna Fjelkner och Axel Sannö är numera EBVS® European Veterinary Specialist in Porcine Health Management, Diplomates i ECPHM (European College of Porcine Health Management). Alla tre verksamma hos Gård och Djurhälsan i Uppsala.

– Utbildningen har varit väldigt givande, om än krävande, ökad kunskap och förståelse är något som gynnar branschen, Gård och Djurhälsan men framför allt våra grisproducenter – det är roligt att kunna bidra med aktuell och djupgående kunskap, kommenterar Kaisa Ryytty Sylvén, Djurhälsoveterinär Gris, Gård & Djurhälsan.

För ett par veckor sedan ägde tentamen rum i Portugal det efter flera år av intensivt arbete med studier, artikelskrivande och möten.

– Utbildningen har även gett oss ett brett nätverk med grisveterinärkollegor runt om i Europa och inte att förringa – en möjlighet att också sprida kunskap om hur vi jobbar med förebyggande hälsovård, låg antibiotikaförbrukning och djurvälfärd i Sverige, kommenterar Johanna Fjelkner, Djurhälsoveterinär Gris.

Stor betydelse för svensk veterinärbransch

Med tillskottet av dessa tre nya finns det nu totalt sex aktiva European Veterinary Specialists in Porcine Health Management i Sverige, något som stärker den svenska kompetensen inom detta specialistområde. Deras nya titlar innebär att de besitter en djupgående kunskap om hälsa och sjukdomar hos grisar, vilket kommer att gynna deras arbetsgivare, kunder och den bredare veterinärkompetensen i Sverige.

I ett pressmeddelande framhåller alla tre att de ser fram emot att fortsätta bidra till svensk grishälsovård. Och att deras mål är att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet för att förbättra hälsan och välbefinnandet hos grisar och därmed stödja en hållbar och effektiv djurproduktion.

– Det är av yttersta vikt för oss som kunskapsföretag att vi deltar i internationella nätverk och att våra medarbetare har högsta kompetens, jag är mycket stolt över våra nya diplomates, säger Håkan Henrikson, vd Gård och Djurhälsan.

Gård och Djurhälsan är ett rådgivningsföretag som arbetar för ett bibehållet högt hälsoläge i en effektiv och lönsam gris-, får- och nötköttsproduktion.