Nytt djursjukhus invigt på Östermalm i Stockholm

Nytt djursjukhus invigt på Östermalm i Stockholm Nu har Vetathome invigt sitt första djursjukhus. Invigningen lockade både fyrbeningar och tvåbeningar Foto: Lisen Gellerstedt

Vetathome har som mål att följa sina patienter från första andetaget till sista vilan och därför kompletterar man sin tjänst med en djurklinik som invigdes under pompa och ståt den 15 juni. VeterinärMagazinet fick några minuter med Karolina Henzel, chefsveterinär.

Ni är en ny spelare på veterinärmarknaden – hittills har er tjänst inneburit hembesök men nu har ni öppnat er första djurklinik – på Östermalm i Stockholm. Hur gick invigningen?

Chefsveterinär Karolina Henzel med föräldrar Krystyna och Cezary. Foto: Lisen Gellerstedt

– Invigningen gick så bra! I strålande sol bjöd vi in till vår innergård där det fanns gott och läskande till både två- och fyrbeningar, möjlighet till rundvandring av sprillans nybyggda djurkliniken och självklart välfyllda ”doggiebags” att ta med hem. Vi är glada att så många ville komma och fira in de nya lokalerna med oss.

Idéen föddes för att ni saknade en smidig tjänst som ger djurägare möjlighet att träffa veterinärer och få hjälp i hemmet. Hur har det gått, hur ser efterfrågan ut?

– Konceptet har tagits emot fantastiskt väl. Många djurägare har länge efterfrågat den här tjänsten men åtminstone här i Stockholm har det har varit väldigt svårt att hitta aktörer, eller att få en tid hos de få enstaka aktörer som erbjudit ett fåtal tider. Vi märker även när vi pratar med djurägare att många inte ens har tänkt på att hembesök med veterinär skulle kunna finnas, och de allra flesta blir alldeles lyriska när vi berättar om det då många har djur som är väldigt rädda på traditionella djurkliniker. Det allra roligaste för oss är att vi ser en otrolig skillnad i hur våra mer lättstressade patienter mår under ett veterinärbesök i hemmet. Stressnivåerna är markant lägre då djuren slipper transport, stoj i väntrum och läskiga nya dofter.

Hur ser planen ut framåt?

– Just nu är det fullt fokus på att bli varma i våra lokaler och arbeta fram alla rutiner på djurkliniken. Framöver ser vi att det finns ett stort arbete kvar i att sprida vårt koncept och fortsätta utbilda djurägare i när de ska söka vård var – i hemmet eller på klinik – allt för patientens bästa. Förutom det vill vi såklart fortsätta växa i vårt team då vi ser en otroligt fin efterfrågan av våra veterinärtjänster i hemmet.

Hur många är ni som arbetar på Vetathome?

– I dagsläget är vi tolv anställda totalt, där sju är veterinärer och två är djurvårdare. Ett ganska litet team, men fullt av kraft och entreprenörsanda.

Hur kommer det sig att ni nu även öppnar en djurklinik?

– Vi har som mål att följa våra patienter från första andetaget till sista vilan och därmed har det känts självklart att komplettera vår tjänst med en djurklinik, just för att kunna hjälpa våra patienter även med det som inte går att göra hemmavid. På kliniken kommer vi kunna hjälpa våra patienter med exempelvis mjukdelsoperationer, tandvård, ultraljudsundersökningar och röntgenundersökningar och samtidigt kommer våra hemveterinärer fortsätta precis som de gör idag, hemma i djurens trygga miljö.