Seminarium om djursjukvårdens framtid med riksdagspolitiker och Agria

Seminarium om djursjukvårdens framtid med riksdagspolitiker och Agria Under Almedalen bjuder Agria in till seminarium om djursjukvårds framtid. Foto: Jenny Persson

För första gången kommer riksdagsledamöter från fyra partier att bemöta debatten om den strukturella förändringen av svensk djursjukvård med minskad konkurrens och skenande kostnader. Skriver Agria i ett pressmeddelande och bjuder in till seminarium under Almedalsveckan – på plats och livesänt.

Trots att två statliga utredningar om svensk djursjukvård har tagits fram sedan 2018 har det hittills varit tyst från ledande politiker. Samtidigt väntar oroliga djurägare på besked om hur framtidens djursjukvård ska vara tillgänglig för alla.

En färsk undersökning* visar att nio av tio djurägare är oroliga över de ökade kostnaderna inom djursjukvården. Var tredje djurägare undviker till och med att söka djursjukvård. Det måste tas på allvar. Annars riskerar vi ett nedmonterat svenskt djurskydd och möjligheten för ett brett djurägande.

I en debattserie i SvD lyfte Agria nyligen fram förslag om statlig reglering av djursjukvården. Är det vägen fram?  Vad tänker våra politiker göra för att framtidssäkra svensk djursjukvård och ett världsbra djurskydd? Och vad säger djurägarorganisationerna – hur undviker vi att djurägande blir en lyx som bara är få förunnat? Politiker, djursjukvården, djurförsäkringsbranschen och djurägare bär ansvaret att tillsammans bidra till en hållbar djursjukvård – detta samtalar Adam Reuterskiöld, (m) statsrådsersättare & ledamot, finansutskottet och skatteutskottet, Sofia Skönnbrink, (s) ledamot, miljö- och jordbruksutskottet, Emma Nohrén, (mp) ordförande, miljö- och jordbruksutskottet, Magnus Oscarsson (kd) ledamot, miljö- och jordbruksutskottet, Kees de Jong, vd, Svenska Kennelklubben, Karolina Lagerlund, vd, Hästnäringens Internationella Stiftelse, Agnes Fabricius, vd, Agria. Samtalet leds av Kristin Kaspersen.

Länk till livsändningen här:

*640 djurägare deltog i en digital undersökning via SurveyMonkey april 2024.