Medivet har förvärvats av världsledande bolag

Medivet har förvärvats av världsledande bolag Medivet har förvärvats av IMV Technologies Group Foto: Adobe Stock

Svenska Medivet som är en leverantör av röntgensystem och veterinär bilddiagnostik har förvärvats av IMV Technologies Group – en världsledande aktör inom bioteknik för assisterad reproduktion hos djur.

– Vi är mycket glada att få gå med i IMV Technologies Group, vilket kommer att ge oss de resurser och marknadskunskaper som behövs för att utveckla vår verksamhet. IMV Technologies är en naturlig partner för oss i denna spännande och växande marknad, kommenterar Torbjörn Hallenheim, manager hos Medivet.

Alain de Lambilly, vd för IMV Technologies, skrivet i ett pressmeddelande att Medivet är ett fantastiskt företag.

– Vi är glada att välkomna Torbjörn och hans team till IMV Technologies. Vi har blivit mycket imponerade av det engagemang som Medivet-teamet visar för kundservice genom att tillhandahålla produkter och tjänster till sina klienter över hela Skandinavien. På IMV är ett av våra kärnvärden excellence, och vi ser ett stort engagemang hos Medivet för att säkerställa att deras kunder har de verktyg och kunskaper som behövs för att erbjuda bästa möjliga djurvård, säger Alain de Lambilly.

Medivet kommer att gå med i företagets växande verksamhet som heter companion animal imaging. IMV grundades redan 1963 i Frankrike och finns i dag i flera länder världen och driver varumärken inom områdena spermaanalys, assisterad reproduktion, artificiell insemination och veterinär bilddiagnostik.