VetGross och Swevet får samma ägare

VetGross Holding, som under våren har förvärvat VetGross Sverige och verksamheten inom VetAp, köper Swevet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Swevets tidigare huvudägare Jan Alexandersson blir i och med köpet storägare i VetGross Holding tillsammans med Lantmännen och Bengt Julander.

Förvärvet gör VetGross Holding till Sveriges största helhetsleverantör av djurläkemedel, förbrukningsmaterial och medicinsk teknik till djursjukhus, veterinärer och professionella djurägare. Totalt omsätter koncernen cirka 120 miljoner kronor.

– Efter sex mycket framgångsrika år var det nu rätt tidpunkt för Swevet att gå in i ett större sammanhang. På så sätt kan vi vara med och leda den fortsatta utvecklingen och konsolideringen av den svenska marknaden, säger Jan Alexandersson och Heléne Sjöström, vd på Swevet.

Antonio Gozzo, VetGross Holdings vd och koncernchef, tillträdde i februari 2012 med uppgift att skapa tillväxt, struktur och lönsamhet. Antonio kom närmast från konferensföretaget Congrex Sweden där han arbetade som vd under fem år.

– Det här är en spännande utmaning. Den konsolidering vi ser bland våra kunder kommer att ställa större krav på oss. Inom våra produktområden vill vi vara en strategisk logistik- och inköpspartner till våra kunder. Vårt helhetserbjudande inom veterinärmedicin gör oss unika på marknaden, säger Antonio Gozzo.

Källa: VetGross