Evidensia etablerar sig i Norge

Evidensia går samman med Oslo Dyreklinikk, Norges mest erkända privata aktör. Därmed tar Evidensia ett viktigt steg mot målet att erbjuda djursjukvård till Nordens alla sällskapsdjur.
Evidensia Dyrehelse kommer därför att i en nära framtid bjuda in fler kvalitativa norska verksamheter att gå med i gruppen, skriver Evidensia i ett pressmeddelande.

– Djursjukvårdsbranschen i Norge har under lång tid bestått av många små enheter, och det finns ett behov av att bygga kedjor för att främja samarbete och veterinärmedicinsk utveckling. Efter att ha sett vårens utveckling i Sverige utvärderade vi olika alternativ för Oslo Dyreklinikk, och drog slutsatsen att vi delar Evidensias filosofi och veterinärmedicinska plattform. Vi ser fram emot att utveckla Evidensia Dyrehelse i Norge samt och mot att utväxla erfarenheter och kompetens både inom och över landgränserna. Det säger Monica Heggelund, verksamhetsledare vid Oslo Dyreklinikk.

– När vi överväger vilka aktörer vi vill bjuda in i Evidensia är värderingar och kompetens av största betydelse. Oslo Dyreklinikk delar vår syn på hur en djurklinik ska drives, vilket gör dem till en perfekt partner för Evidensia, säger Sverre Seierstad, chefsveterinär och medlem i Evidensias veterinärmedicinska forum.

Oslo Dyreklinikk grundades 1975. Evidensia grundades tidigare i år och finns för närvarande på mer än 30 orter i Sverige och Norge. Gruppen omsätter cirka 750 miljoner kronor.

Källa: Evidensia