Djursjukhusgruppen går in i Danmark

Nu köper Djursjukhusgruppen Københavns Dyrehospital och tar därmed steget in i Danmark. I höstas förvärvade gruppen Norges ledande veterinärkedja PetVett.

Københavns Dyrehospital är Danmarks största djursjukhus för smådjur och grundades 1987 i dess nuvarande form. Djursjukhuset har öppet dygnet runt, året om, tar emot ca 23 000 patienter per år och fungerar som en remissinstans för hela Köpenhamnsregionen. Verksamhetens jour och akutmottagning saknar motsvarighet i Danmark, personal finns på plats dygnet runt och djursjukhuset har en egen intensivvårdsavdelning och blodbank.

– Det är mycket tillfredsställande att vara den första verksamhet i Danmark som går samman med Djursjukhusgruppen, säger Jens Eslau, vd för Københavns Dyrehospital i ett pressmeddelande.

– Københavns Dyrehospital är en välrenommerad aktör, med ett gott veterinärmedicinskt anseende och ambition att gemensamt med Djursjukhusgruppen verka för ökat kollegialt utbyte och samarbete samt att fortsätta utveckla djursjukvårdsbranschen under lång tid framöverm säger Peter Dahlberg, VD och koncernchef Djursjukhusgruppen.

– Vi är övertygade om att Jens och alla hans duktiga medarbetare har en viktig funktion att fylla i Djursjukhusgruppen och på den nordiska djursjukvårdsmarknaden.

Efter samgåendet med Djursjukhusgruppen kommer Københavns Dyrehospital att genomgå en upprustning och ombyggnation av befintliga faciliteter under 2013 och 2014.

I nästa nummer av VeterinärMagazinet kommer en längre intervju med Djursjukhusgruppens vd Peter Dahlberg.