Jourkliniken i Kumla sluter avtal med Djursjukhusgruppen

Djursjukhusgruppen har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Jourkliniken i Kumla. Genom samarbetet får Jourkliniken del av Djursjukhusgruppens satsningar på kompetensutveckling, kvalitet och service, men fortsätter att vara ett fristående medlemsbaserat företag under ledning av Lotta Malmborg och Cecilia Pramheim.

Jourkliniken är en nybyggd medlemsbaserad veterinärklinik om 1200 kvadratmeter. Kliniken startades för att tillgodose behovet av ökad tillgänglighet till djursjukvård i Örebroregionen. Den jouröppna kliniken har beredskap för akuta fall och vid behov personal på plats dygnet runt för vård av inneliggande patienter. Jourkliniken har dessutom en välutrustad frisk- och rehabiliteringsanläggning med simbassäng och waterwalker.

Samarbetsavtalet med Djursjukhusgruppen innebär bland annat att kliniken får tillgång till gruppens samlade expertis och specialistkunskaper. Dessutom kan kliniken ta del av gruppens långsiktiga satsningar inom veterinärmedicinsk kompetensutveckling och investeringar i utrustning.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Djursjukhusgruppen kontinuerligt utveckla vår verksamhet och vidareutbilda våra medarbetare. På så sätt innebär samarbetet en stor fördel för både våra medlemmar och vår personal” säger Lotta Malmborg, vd Jourkliniken.

Jourkliniken har ett nära samarbete och delar faciliteter med Hund- och Kattkliniken, som tidigare i år förvärvades av Djursjukhusgruppen. De båda verksamheterna arbetar i dag som en enhet. Det medför en ökad tillgänglighet och ett mer omfattande vårderbjudande till alla djurägare i regionen, samt att administrationen förenklas.

– Ett nära samarbete med Jourkliniken ger oss möjlighet att lägga mer resurser och tid på det som är viktigast, nämligen våra patienter och kunder, säger Leif Hokfors, vd Hund- och Kattklinken.

Källa: DSG