Aarhus Dyrehospital till Djursjukhusgruppen

Djursjukhusgruppen växer ytterligare genom förvärvet av Aarhus Dyrehospital i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aarhus Dyrehospital grundades 1966 och har erkänd kompetens inom bland annat oftalmologi, ortopedi, onkologi och dermatologi. Djursjukhuset, som är Jyllands största djursjukhus och en omtyckt remissinstans i regionen, har dygnet-runt jour och tar årligen emot cirka 12 000 patienter.

I februari 2013 flyttade Aarhus Dyrehospital in i ett nybyggt och ändamålsenligt utformat djursjukhus om 1 000 kvadratmeter.

I förvärvet av Aarhus Dyrehospital ingår även filialkliniken Dyreklinikken Vester Allé belägen i Aarhus centrum.

”Vi hälsar Aarhus Dyrehospital välkomna till familjen. Nu förstärks Djursjukhusgruppens nordiska nätverk och vi får en fin plattform för vår fortsatta utveckling i Danmark”, säger Peter Dahlberg, vd och koncernchef Djursjukhusgruppen.

Claus Bundgaard Nielsen och den existerande ledningsgruppen kommer att fortsätta driva och utveckla Aarhus Dyrehospital samtidigt som de blir en del av Djursjukhusgruppens satsning om att utveckla högkvalitativ djursjukvård i såväl Danmark som övriga Norden.

Tidigare i år förvärvade Djursjukhusgruppen även Københavns Dyrehospital.

Källa: Djursjukhusgruppen