Djursjukhusgruppen: Gunnar Németh tar plats i styrelsen

91982_1533674340.jpg_130

Gunnar Németh är professor i ortopedi och tidigare vd för Capiokoncernen. Hans medicinska kunnande och erfarenhet av verksamhetsutveckling blir en stor tillgång för Djursjukhusgruppen, som uppges vara inne i en expansiv fas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Professor Gunnar Németh var i många år chef vid Karolinska sjukhusets ortopedklinik och special-sakkunnig inom Stockholms läns landsting. Han arbetade därefter med koncernövergripande strategiska frågor inom medicin på Capio, innan han blev chef för Capio S:t Görans sjukhus 2007. Två år senare tillträdde han som vd för Capiokoncernen där han numera är vice styrelseordförande.

Gunnar Németh, som förra året fick pris som ”Årets ledarskapsfrämjare i sjukvården”, har varit med och drivit utvecklingen av Capios arbete i Sverige och övriga Europa. Med både läkarexamen och en MBA i Finance & Management, poängterar han vikten av att bygga en bro mellan vård och affärsmässighet. Han poängterar även mjuka värden så som passion hos medarbetare och delaktighet.

– Vi har varit selektiva i våra förvärv och valt ut djursjukhus och djurkliniker som har hög kvalitet och en kultur som överensstämmer med våra värderingar. Samtliga drivs av en genuin passion för sitt yrke och gick med i Djursjukhusgruppen för att de vill satsa för att bli ännu bättre. Nu fokuserar vi på att bygga vår familj och göra det på rätt sätt. I detta arbete blir Gunnars erfarenheter kring kvalitets-arbete, metodik och processer mycket värdefulla för oss, säger Peter Dahlberg, vd och koncernchef Djursjukhusgruppen.

– Jag är övertygad om att min erfarenhet från humanvården kommer att vara användbar inom djursjukvården då det finns många likheter i allt från lokaler till arbetssätt. Det som är slående när jag, som mångårig djurägare, besöker djursjukhus och djurkliniker är passionen att hjälpa. Det syns att de som jobbar här verkligen älskar sitt yrke och det är en oerhört viktig utgångspunkt i det arbete som vi nu påbörjar tillsammans”, kommenterar Gunnar Németh.

Gunnar Németh tillträdde sitt styrelseuppdrag den 14 juni 2013.