Doktor Dyregod till Djursjukhusgruppen

Djursjukhusgruppen växer ytterligare genom förvärvet av Doktor Dyregod, en väletablerad och välrenommerad djurklinik på Østerås i Bærum, Norge.

Doktor Dyregod grundades 1985 av veterinär Kjetil Ueland och tar emot cirka 6 000 patienter per år. Kjetil Ueland är specialist i hundens och kattens sjukdomar och doktor i virussjukdomar hos hund och katt. Han är dessutom sensor i kirurgi vid Norges Veterinærhøgskole, mentor åt blivande specialister samt erkänd för sin kompetens inom odontologi. Kliniken är remissinstans för djur med tandåkommor och Kjetil Ueland blev nyligen först i Norge med att introducera tandimplantat för hund och katt.

På Doktor Dyregod återfinns även specialistkompetens inom dermatologi och utrustning för avancerad vård med otoskopi, endoskopi, bronchoskopi och artroskopi. Vid akuta fall erbjuder kliniken egen ambulans samt jourtelefon.

Kjetil Ueland kommer att fortsätta driva och utveckla Doktor Dyregod samtidigt som han blir en del av Djursjukhusgruppens satsning om att utveckla högkvalitativ djursjukvård i Norge och övriga Norden.

Med förvärvet av Doktor Dyregod omfattar Djursjukhusgruppen 12 djursjukhus och djurkliniker i Norge, däribland PetVett, Dyreklinikken Askøy, Dyreklinikken Sotra samt Dyreklinikken på Stend.

Källa: Djursjukhusgruppen