Norska Lörenskog till Evidensia

Evidensia utökar sin närvaro i Norge genom att gå samman med Lørenskog Dyreklinikk. Där arbetar bland andra Sigbjörn Storli, som är ensam om att sätta in stålkrona på katt (bilden). Det framgår av ett pressmeddelande.

Lørenskog Dyreklinikk togs över av Katarina Storli och Sigbjørn Storli 1996. Kliniken blev en av Norges fyra första djurkliniker som godkändes av Den Norska Veterinärföreningen. Kliniken utmärker sig i dag med sin specialistkompetens inom framförallt odontologi, kardiologi, oftalmologi och dermatologi samt avdelningen Katteklinikken 10 Liv, Norges enda kattklinik.

Totalt arbetar 12 personer på kliniken.

– Sigbjørn Storli är den enda i Norge och Sverige som genomgår en europeisk specialistutbildning i tandvård och vi kommer att tillsammans fortsätta satsningen till gagn för både Evidensias kunder och personal. Vi ser också fram emot att dra nytta av Katarina Storlis specialistkompetens när vi nu blir fler kliniker i Norge”, säger Sverre Seierstad, tf landschef Norge.

Sigbjörn Storli är den ende veterinär hittills som har satt in en stålkrona på katt. Enligt pressmeddelandet kan en stålkrona endast sättas in på kattens hörntänder, medan man på hund kan göra det på fler tänder. Först måste tanden rotfyllas och ett avtryck tas. Det skickas till tandlaboratorier för tillverkning av stålkronan.