Dyreklinikken Tromsø till Djursjukhusgruppen

Djursjukhusgruppen förvärvar Dyreklinikken Tromsø, Nordnorges äldsta och mest etablerade djurklinik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dyreklinikken Tromsø grundades 1986 som första djurklinik i Nordnorge och var en av de första djurklinikerna att bli godkänd av Den Norske Veterinærforening. Sedan dess har kliniken expanderat och blivit remissinstans för hela Nordnorge och tar för närvarande emot cirka 12 000 patienter per år.

Djurkliniken är väl utrustad för sjukdomsutredningar och vidare behandlingar med eget laboratorium samt avancerad operationsavdelning. Utöver allmän djursjukvård för hundar, katter och gnagare, erbjuds även mer specialiserad vård inom kardiologi, invärtesmedicin, kirurgi och odontologi. Djurkliniken har också en dygnet-runt-öppen akutmottagning.

I februari i år startade Dyreklinikken Tromsø en filial på närliggande Kvaløya. Ett nytt djursjukhus på Tromsø öppnas inom kort och i samband med detta blir den nuvarande kliniken kvar, men i mindre format. Det nya djursjukhuset är en stor satsning och innebär förutom större lokaler även möjligheter till mer avancerad vård så som ryggkirurgi, artroskopi och CT.

Ägare och veterinär Bente Akselsen är Nordnorges enda specialist i smådjurssjukdomar – hund och katt. Hon har arbetat vid kliniken sedan 1987 och haft uppdrag vid Norges Veterinærhøgskole samt vid University of Cambridge Veterinary School. Bente Akselsen ser samgåendet med Djursjukhusgruppen som ett viktigt steg i klinikens framtida utveckling.

– Det er svært spennende å gå inn i Djursjukhusgruppen, og tidsmessig passet det perfekt. Vi er inne i en sterk utviklingsfase og det oppleves som riktig å få en stor og profesjonell partner nå. Vi er svært stolte over å være en del av denne nordiske gruppen”, sier Bente Akselsen, verksamhetschef Dyreklinikken Tromsø.

Med förvärvet av Dyreklinikken Tromsø omfattar Djursjukhusgruppen 15 djursjukhus och djurkliniker i Norge, däribland PetVett, Dyreklinikken Askøy, Dyreklinikken Sotra, Dyreklinikken på Stend samt Doktor Dyregod.