Cityveterinären i Malmö till salu

Uppstickaren Cityveterinären vill sälja sin klinik i Malmö. Skälet är att ägarna vill satsa mer på sitt andra innehav, Örebro Djursjukhus.

Det berättar en av delägarna i Cityveterinären, Amir Sajadi för VeterinärMagazinet.

– ¬Vi vill sälja kliniken i Malmö och söker nu efter rätt köpare. Det måste vara någon som är långsiktig och som vill förvalta det vi har byggt upp, säger han.

Enligt Amir Sajadi har Cityveterinären i Malmö på kort tid blivit en av de större smådjursklinikerna i staden, men en stadig kundkrets.

När Cityveterinären startade för ett par år sedan uttalade Amir Sajadi klart att man skulle konkurrera med låga priser och lättillgänglighet. Planen var från början att etablera sig centralt i flera svenska städer, bland annat Stockholm.

Så blev det inte. I stället öppnades Örebro Djursjukhus för cirka tre månader sedan.

– Där har vi en helt annan typ av beredskap och bemanning. Vi har inte släppt vår affärsidé att hålla låga priser – men givetvis är det förenat med högre kostnader att driva ett helt djursjukhus, säger Amir Sajadi.

Inför försäljningen av kliniken i Malmö har Cityveterinärerna vänt sig till ett litet antal aktörer som man tror kan vara intresserade av förvärv. Men än så länge är inga kontrakt skrivna.