Djurmagazinet i Jönköping in i djursjukvården

Butikskedjan Djurmagazinet har bestämt sig för att satsa på djursjukvård och öppnat en mottagning i Jönköping. Ansvarig veterinär är Mihaela Panait.

Djurmagazinet är en rikstäckande kedja inom zoofackhandeln. Anne-Marie och Mikael Forsberg äger butiker i Jönköping, Borås, Vetlanda och Göteborg.

Det är i Jönköping man nu har öppnat en veterinärmottagning, som har varit öppen sedan den 26 augusti. Veterinären Mihaela Panait arbetar heltid och ensam på mottagningen.

– Det är en liten mottagning där vi kan göra enklare behandlingar och undersökningar, vaccinationer och besiktningar. Vi har också ett litet lab, men skickar oftast prov till Laboclean i Tyskland, säger hon.

Mihaela Panait tog sin examen i Bukarest, Rumänien 1999 och har även en masters i medicinsk biologi. Hon har varit i Sverige i två år och ser det här jobbet som ett utmärkt sätt att förbättra sin svenska.

Djurmagazinet ser mottagningen som ett pilotprojekt. Affärsutvecklaren Elizabeth Norlander har varit ansvarig för att bygga upp mottagningen och rekrytera Mihaela Panait.

– Om projektet faller väl ut kommer vi att utöka med fler veterinärer och mer avancerad utrustning, kanske även i våra andra butiker, säger Elizabeth Norlander.

Text: Ingrid Kindahl