Mälarhöjdens Veterinärpraktik profilerar sig med tandvård

Mälarhöjdens Veterinärpraktik profilerar sig med tandvård

Mälarhöjdens Veterinärpraktik har flyttat in i nya lokaler i Fruängens centrum i södra Stockholm. Kliniken är specialiserad på tandvård – ett sätt att profilera sig på marknaden. På bilden ägarna Hedvig och Erik Arméren.

Sex veterinärer, tre administratörer men inga djursjukskötare – så ser personalstyrkan ut på Mälarhöjdens Veterinärpraktik, som flyttat in i nya lokaler i dagarna.

– Det är vårt sätt att klara bristen på djursjukskötare, säger veterinär Hedvig Armerén, som äger praktiken tillsammans med maken Erik.

Hedvig Armerén blev tidigt intresserad av tandvård och är president elect i EVDS (European Veterinary Dental Society) och ordförande i SSDt, Svenska Sällskapet för Djurtandvård.

– Jag började intressera mig för djurtandvård för tio år sedan, säger hon. Sedan dess har jag siktat på att få arbeta med tandvård mer eller mindre på heltid.

Kliniken utför avancerad tandvård som till exempel rotfyllningar och bettreglering. Två operationssalar för tandvård kan ta emot 4-5 patienter per dag. Alla veterinärer är utbildade inom djurtandvård.

För Mälarhöjdens Veterinärpraktik är inriktningen på tandvård ett sätt att profilera sig på marknaden.

– Som fristående klinik måste man profilera sig, säger Erik Armerén.