Vettris får ny ledning

Vettris integreras i Zoo support och flyttar huvudkontoret till Stockholm. Fredrik Helgesson lämnar vd-posten och hans jobb tas formellt över av Zoo supports koncernchef Ola Nyberg och Monica Geneborg får det operativa ansvaret.

Förändringarna sker 1 juni 2014. Sedan starten för drygt två år sedan har franchiseföretaget Vettris etablerat veterinärkliniker på nio orter, och fler är på ingång. I och med flytten från Göteborg till Täby får Vettris en ny organisation med specialistfunktioner inom alla områden. Medicinskt ansvarig blir veterinären Mia Adler.

Koncernchefen Ola Nyberg kommer att bära den formella rollen som vd i Vettris, medan affärschefen Monica Geneborg tar det operativa ansvaret för verksamheten.

– Det har varit en fantastiskt rolig och spännande resa i en marknad där det sker stora förändringar. Vettris skiljer ju sig markant från de övriga aktörerna som gett sig in i branschen, säger avgående vd Fredrik Helgesson.
Med det menar han att alla Vettris kliniker ägs lokalt av en veterinär eller entreprenör som därmed sätter sin egen prägel på verksamheten.

– Jag är helt övertygad om att Vettris koncept kommer att vinna i längden. Vi kan tydligt se att djurägarna uppskattar tillgängligheten och servicen vi erbjuder. Tillsammans med en hög veterinär kompetens och välutrustade moderna kliniker skapar en stark fördel. Jag kommer med spänning att följa branschens utveckling, säger Fredrik Helgesson som nu återgår till industrisektorn i Göteborg.

Vettris ingår i Zoo support tillsammans med Arken Zoo och Djurmagazinet. Företagsgruppen ägs av Braganza och ingår i koncernen tillsammans med bland andra Kristiansands djurpark, Malmö Aviation, Sverige flyg, Ticket resebyrå.