Två nya kliniker in i AniCura

AniCura förvärvar två nya kliniker: Veterinärboden i Åkers Styckebruk utanför Strängnäs och Strängnäs Djurklinik.

Veterinärboden, som grundades 2001, tar emot cirka 8 000 patienter per år och har fokus på hund, katt och övriga sällskapsdjur.

Kliniken är en av få i regionen som erbjuder artificiell insemination på hund. Veterinärboden erbjuder även möjlighet att frysa hundsperma och har eget laboratorium med möjlighet att mäta progesteron.

– Vi ser verkligen fram emot att ingå i AniCura eftersom det ger oss ökad trygghet. Vi får förbättrade resurser till veterinärmedicinsk utveckling, tillgång till fortbildning och ett nordiskt kompetensnätverk. Helt enkelt viktiga förutsättningar för att bibehålla våra ambitioner och en hög konkurrenskraft i framtiden”, säger Morten Nilsen, grundare Veterinärboden.

Strängnäs Djurklinik, som grundades 1998, tar emot ca 5 000 patienter per år och har specialistkompetens för hund och katt. Verksamheten fokuserar på medicinska utredningar, ultraljud och kirurgi samt erbjuder viss ortopedi och odontologi. Djurkliniken har ett eget välutrustat laboratorium för fullständiga blodanalyser.

Genom samgåendet med AniCura ser chefsveterinär och grundare Kerstin af Ugglas att kliniken tar ett betydande steg i sin utveckling.

– Det känns oerhört roligt och spännande att ingå i ett nordiskt kompetensnätverk. Vår målsättning är att alltid göra ett optimalt arbete och då krävs det att vi hänger med. Med AniCura i ryggen får vi en professionell partner som ger oss möjlighet till vidareutveckling av både klinik och medarbetare, säger Kerstin af Ugglas, grundare Strängnäs Djurklinik.

Källa: AniCura