Valedo lämnar Evidensia

Riskkapitalbolaget Valedo säljer sin majoritetsandel i Evidensia till Wallenbergägda riskkapitalbolaget EQT. Det meddelar Evidensia i ett pressmeddelande.

Riskkapitalbolaget Valedo meddelar i dag att de säljer sin majoritetsandel i Evidensia till EQT. EQT är i likhet med Valedo ett så kallat riskkapitalbolag och ägs av familjen Wallenberg.

– Vi har ännu bara börjat resan mot vår vision och vi har fortsatt en ambitiös strategi att växa och utveckla djursjukvården i Europa. Med ytterligare resurser och stöd från EQT ser vi mycket positivt på framtiden och vår fortsatta utveckling, säger Anders Thunberg, koncernchef, Evidensia Djursjukvård.

Evidensia Djursjukvård skapades 2012 när några av Sveriges största och äldsta djursjukhus gick samman. Nu är Evidensia Nordens största och veterinärmedicinskt ledande djursjukvårdskoncern med över 90 djursjukhus och djurkliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Ägarskiftet innebär inte några planerade förändringar hos personal eller ledning, enligt pressmeddelandet. Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård och Stiftelsen Svensk Djursjukvård, kvarstår som betydande delägare vid sidan av EQT.

(Källa: Evidensia)