Sørlandets Dyreklinikk till AniCura

AniCura förvärvar Sørlandets Dyreklinikk i Kristiansand, södra Norge.

Sørlandets Dyreklinikk grundades 1995, är godkänd av Den Norske Veterinærforening och erbjuder allmän och specialiserad djursjukvård för sällskapsdjur och häst. Kliniken tar emot 10 000 patienter om året, såväl primär- som remissfall, från Stavanger i väst till Oslo i öst.

Utöver specialistvård inom bl a mjukdelskirurgi, odontologi och invärtesmedicin har kliniken topputrustad rehabiliteringsavdelning med fysioterapeut, auktoriserad kiropraktor, laboratorium samt jourberedskap dygnet runt, året om.

Chefsveterinär och verksamhetsansvarig Bjørg Siri Svendsen har specialistkompetens i hästsjukdomar och är internationellt verksam och godkänd FEI-veterinär. Sørlandets Dyreklinikks goda renommé inom häst är ett välkommet tillskott inom AniCura. Detta innebär dock inget skifte från AniCuras fokus på smådjur.

– Sörlandets Dyreklinikk är väldigt duktiga på häst, vilket vi välkomnar. Men det är framför allt på smådjurssidan som vi ser samarbetsmöjligheter. Sörlandet har nära samarbete med flera andra AniCura-kliniker på smådjurssidan, säger Peter Dahlberg, vd för AniCura.

Källa: AniCura