Norska Byåsen Dyrehospital till AniCura

AniCura förvärvar Byåsen Dyrehospital i Trondheim. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byåsen Dyrehospital grundades 1975 som andra djurklinik i Norge. 1993 övertog veterinärerna Trond Steinar Relling och Titti Mjaaland Skår verksamheten. Under åren har de expanderat och utvecklat Byåsen till ett toppmodernt djursjukhus som varje år tar emot cirka 9 000 patienter, både primär- och remissfall. Byåsen Dyrehospital är ett av endast tre djursjukhus i Sør-Trondelag, som godkänts av Den Norske Veterinærforening.

Djursjukhuset erbjuder, förutom allmänvård, även mer specialiserad vård inom framför allt ledkirurgi, invärtesmedicin, odontologi och fysioterapi. Här finns också ett välutrustat laboratorium. Utöver det har Byåsen Dyrehospital visionen att vara ett veterinärmedicinskt kompetenscenter. Personalen vidareutbildas kontinuerligt, både i Norge samt internationellt, och djursjukhuset är godkänd utbildningsplats för både inhemska samt utländska veterinärhögskolestudenter.

Tack vare samgåendet med AniCura ser nu verksamhetsansvarig Trond Relling, tillsammans med övrig personal, fram emot att ta nästa steg i djursjukhusets verksamhets- och kompetensutveckling.

– De senaste åren har vi märkt att efterfrågan har förändrats. Nu vill våra kunder ha mer och mer specialiserad vård och för att möta deras önskemål behöver vi en större, professionell partner, säger Trond Relling, grundare och verksamhetsansvarig Byåsen Dyrehospital.