Evidensia i ny storaffär

Evidensia i ny storaffär

Evidensia förvärvar den finska veterinärkedjan Animagi. Konkurrensverket har godkänt affären som gör Evidensia till Nordens största aktör inom djursjukvård.

Evidensia har sedan tidigare 18 djursjukhus och kliniker i Finland, samlade under namnet Univet. Animagi är Finlands största veterinärkedja med 38 djurkliniker. I och med affären fusioneras Animagi och Univet och får sammanlagt 56 olika djursjukhus och kliniker i Finland.

Univet har specialkunskap inom exotiska djur och driver två dygnet runt-öppna djursjukhus. Animagi tar emot både smådjur och hästar och är känt bland annat för sin kattklinik och specialkunskaper inom hudproblem.

– Vi börjar omedelbart arbeta för att våra kunder så snabbt som möjligt ska ha nytta av fusionen. Det gemensamma arbetet är ännu i startgroparna och nästa steg klargörs under våren, säger Anna-Maria Mäkelä, vd för Animagi.

– Vi är stolta och glada över att vårt team i Finland växer med 450 veterinärmedicinska experter. Vår storlek är en trygghet för djurägarna, säger Anders Thunberg, koncernchef för Evidensia.

(Källa: Evidensia)