Flemming Winberg går från UDS till Stav

Flemming Winberg går från UDS till Stav

Nuvarande chefsveterinären vid UDS Flemming Winberg går till Evidensia Hästsjukhuset Stav. Han tillträder sin nya tjänst till sommaren.

Flemming Winberg är specialist i hästens sjukdomar och arbetar nu som chefsveterinär vid hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, SLU. Innan dess var han under många år chefsveterinär och chefskirurg vid Regiondjursjukhuset i Helsingborg, nuvarande Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg.

– Det ska bli väldigt roligt att bli en del av en mycket expansiv och kompetent verksamhet och jag ser fram emot att få arbeta med hästarna i Stockholmstrakten tillsammans med teamet på hästsjukhuset i Stav, säger Flemming Winberg, som alltid haft hältor och ridbarhetsproblem som två av sina specialområden vid sidan av avancerad kirurgi.

Evidensia Hästsjukhuset Stav startade som ATG hästkliniken Södertörn. I mars 2013 tog Evidensia över verksamheten.

– Vi är mycket glada över att ha knutit till oss en av landets mest erfarna kirurger och hästspecialister till oss på Stav. Flemming tillför kompetens av högsta klass och erfarenhet från sina många år som chef för landets största hästsjukhus, säger Maria Lendau, klinikchef på Hästsjukhuset Stav.

Källa: Evidensia