Göran Åkerström ny chefsveterinär på FEI

EwnHYJJaBNHIz6NL9nxA

Göran Åkerström, tidigare chefsveterinär för Svensk Travsport, har utsetts till chefsveterinär för internationella ridsportförbundet FEI. Han tillträder sin tjänst i schweiziska Lausanne den 1 september.

Arbetet innebär att Göran Åkerström kommer att ansvara för veterinära frågor under stora internationella mästerskap som OS och VM. Han kommer att basa över en avdelning med sex anställda och ingå i FEI:s ledningsgrupp, samt vara förbundets talesperson inom allt som rör djurskydd, smittskydd, medicinering och dopning.

Innan Göran Åkerström kom till Svensk Travsport har han bland annat arbetat på Jordbruksverkets enhet för djurskydd, där han särskilt arbetade med hästens välfärd och hälsa, samt hästtransporter. Han har också undervisat på SLU, och haft egen praktik med inriktning på neonatalmedicin inom häst. Han har själv tävlat i hoppning och fälttävlan, varit både tävlingsledare och banbyggare samt varit instruktör inom armén. Kort sagt har han arbetat med hästsport i olika former under 30 år.

FEI har 133 medlemsländer.