Svedea lanserar flytträtt för hundförsäkring

Svedea lanserar flytträtt för hundförsäkring

Inom djurförsäkringar har det varit svårt för djurägare att byta bolag. Om hunden varit sjuk eller skadad har den nya försäkringen inte gällt för den tidigare åkomman. Nu lanserar försäkringsbolaget Svedea en hundförsäkring som bryter inlåsningen.

Att flytta sin hundförsäkring till ett annat bolag utan att få ett sämre skydd har hittills varit omöjligt om hunden någon gång varit sjuk eller skadad. Det har skapat en stark inlåsningseffekt på försäkringar, eftersom ägare då riskerar att själva få stå för notan om hunden skulle drabbas av samma skada eller sjukdom igen.

Försäkringsbolaget Svedea lanserar nu en hundförsäkring med vad man kallar fri flytträtt. Det innebär att bolaget försäkrar hundar som tidigare varit sjuka eller skadade utan att begränsa försäkringsskyddet. Kravet är att hunden är fullt frisk och inte står under någon behandling när den nya försäkringen tecknas.

– Vi vill att kunden ska kunna välja den försäkring som passar bäst vid varje givet tillfälle. Den livslånga relationen ska man ha med sin hund, inte med försäkringsbolaget, säger Odd Einar Bruem, produktchef för hundförsäkring på Svedea.

Svedea sticker inte under stol med att de vill skapa en förändring på marknaden för djurförsäkring.

– Den inlåsningseffekt som funnits har så klart inte gynnat kunden och för oss är det självklart att ifrågasätta tidigare sanningar för att kunna ge våra kunder bättre möjligheter. Jag hoppas att fler bolag följer efter så att vi får se ökad konkurrens inom djurförsäkring, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef för privatförsäkringar på Svedea.

(Källa: Svedea)