Åsa Rising ny chef för UDS smådjursklinik

Åsa Rising ny chef för UDS smådjursklinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU får en ny chef för smådjurskliniken. Åsa Rising, som redan varit verksam som en av tre chefer för smådjurskliniken, tar nu ensam över ansvaret och blir chef för kliniken.

Åsa Rising tog sin veterinärexamen från SLU i januari 2003 och arbetade därefter på privata kliniker i Stockholm samt som egenföretagare. I november 2007 anställdes hon på Universitetsdjursjukhuset och arbetade då mestadels på akuten och intensivvårdsavdelningen. Åsa har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar och blev 2013 chefveterinär för smådjurskliniken i ett delat ledarskap. Åsa har själv både hund och katt och är en aktiv hundsportare i flera olika discipliner.

– Mitt mål är att förvalta smådjurskliniken så att alla som kommer till oss med sitt sjuka djur ska känna sig väl omhändertagna och vara trygga i att djuren får bästa möjliga vård. Likaså vill jag att djursjukhuset ska erbjuda en stimulerande och rolig miljö att arbeta, studera och utvecklas i och att remitterande kollegor får ett gott utbyte med oss, säger Åsa Rising.

Källa: SLU